100 miliona dinara za sport u Vojvodini

VIDEO K9: Za sport će ove godine je iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno više od 174,5 miliona dinara. Ugovori vredni 100 miliona o raspodeli sredstava za ovogodišnje programe potpisani su pre dva dana u Sportskom savezu Vojvodine.

240

Predstavnici pokrajinskih granskih saveza potpisali su ugovore sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu o raspodeli sredstava za ovogodišnje sportske programe, u vrednosti od 100 miliona dinara.

Reč je o redovnom godišnjem finansiranju 56 granskih saveza za koje je izdvojeno 80 miliona dinara, kao i o posebnim programima kojima je namenjeno 20,8 miliona.

Ukupan ovogodišnji budžet sekretarijata za sport i omladinu je 330,7 miliona dinara, od kojih je 174 miliona i 630 hiljada namenjeno za sport.

Za redovne programe finansiranja 18 miliona dinara namenjeno je stipendistima, četiri miliona sportskim stručnjacima i trenerima, a afirmaciji školskog i univerzitetskog sporta pet miliona dinara.

U okviru posebnih programa, za potrebe organizacije međunarodnih takmičenja izdvojeno je 14 miliona dinara, za akcioni plan 4,8 miliona, za školski sport 1,2 miliona dinara i za infrastrukturno opremanje 430.000 dinara.

Dobijena sredstva, kako je rečeno u Sportskom savezu Vojvodine, svakako nisu dovoljna, pa su sportski savezi primorani da se finansiraju i preko lokalnih samouprava, te se nadaju da će sekretarijat obezbediti i dodatna sredstva, kako bi ispunili ciljeve, a sportisti Vojvodine ostvarivali najbolje rezultate na takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.