100 miliona dinara za sport u Vojvodini

VIDEO K9: Za sport će ove godine je iz pokrajinskog budžeta biti izdvojeno više od 174,5 miliona dinara. Ugovori vredni 100 miliona o raspodeli sredstava za ovogodišnje programe potpisani su pre dva dana u Sportskom savezu Vojvodine.

264

Predstavnici pokrajinskih granskih saveza potpisali su ugovore sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu o raspodeli sredstava za ovogodišnje sportske programe, u vrednosti od 100 miliona dinara.

Reč je o redovnom godišnjem finansiranju 56 granskih saveza za koje je izdvojeno 80 miliona dinara, kao i o posebnim programima kojima je namenjeno 20,8 miliona.

Ukupan ovogodišnji budžet sekretarijata za sport i omladinu je 330,7 miliona dinara, od kojih je 174 miliona i 630 hiljada namenjeno za sport.

Za redovne programe finansiranja 18 miliona dinara namenjeno je stipendistima, četiri miliona sportskim stručnjacima i trenerima, a afirmaciji školskog i univerzitetskog sporta pet miliona dinara.

U okviru posebnih programa, za potrebe organizacije međunarodnih takmičenja izdvojeno je 14 miliona dinara, za akcioni plan 4,8 miliona, za školski sport 1,2 miliona dinara i za infrastrukturno opremanje 430.000 dinara.

Dobijena sredstva, kako je rečeno u Sportskom savezu Vojvodine, svakako nisu dovoljna, pa su sportski savezi primorani da se finansiraju i preko lokalnih samouprava, te se nadaju da će sekretarijat obezbediti i dodatna sredstva, kako bi ispunili ciljeve, a sportisti Vojvodine ostvarivali najbolje rezultate na takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.