100 godina Instituta za javno zdravlje Vojvodine

VIDEO K9: Institut za javno zdravlje Vojvodine ove godine obeležava vek postojanja. Čestitku povodom ovog jubileja Institutu je uoutio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je istakao da je ta ustanova opravdala poverenje i dala ogroman doprinos i u godini u kojoj se naša zemlja našla pred velikim izazovom – epidemijom virusa kovid 19.

0
26

Početak rada današnjeg Instituta za javno zdravlje Vojvodine bilo je osnivanje Stalne bakteriološke stanice u Novom Sadu 1920. godine, a osnivanjem Medicinskog fakulteta 1960. godine bio je nastavna baza toj ustanovi.

U zgradu u kojoj se danas nalazi preseljen je 1967. godine, a pod nazivom Institut za javno zdravlje Vojvodine deluje od 1993. godine.


U Institutu danas radi više od 250 zaposlenih, od kojih je 21 doktor nauka, 11 magistara nauka, 44 specijaliste preventivnih grana medicine, 25 zdravstvenih saradnika i nemedicinskih radnika visoke stručne spreme i užih specijalnosti.

Ova zdravstvena, naučna i nastavna ustanova, koja je stekla iskustvo i ugled pružajući preventivne zdravstvene usluge građanima, promovisala zdravlje stanovništva, obrazovala studente u oblasti preventivnih grana medicine i postizala značajne naučne rezultate, svrstala se u red priznatih zdravstvenih ustanova i van granica naše zemlje.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.