10 minuta za spas turizma

VIDEO K9: Manifestacija turističkih radnika pod simboličnim nazivom "10 minuta za spas turizma" održan je danas u četiri najveća grada Srbije. Turistički radnici u Novom Sadu na kraju šetnje od Keja okupili su se u podne na Trgu slobode.

0
46

U organizaciji Nacionalne asocijacije turističih agencija – YUTA, Udruženja turističkih vodiča iz Beograda, Niša, Novog Sada i Udruženje receptivnih agencija Srbije, zaposleni u sektoru turizma okupili su se danas u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, kako bi ukazali na probleme sa kojim se suočavaju tokom panedemije korona virusa te apelovali na pomoć države.

U saopštenju još navode da je turizam devastiran na globalnom nivou, te pozivaju državne organe da ih podrže i pomognu da nastave sa poslom koji vole, za koji su se školovali i koji hrani nanjihove porodice, a koji je generacijama putnika donosio najlepše uspomene.

Pad prometa u turističkim agencijama je 92% u odnosu na prošli godinu i trenutno je ugroženo između 20 i 30 hiljada ljudi koji rade u turizmu, ističu u turističkim agencijama.

Manifestacija „10 minuta za spas turizma“ u Novom Sadu počela je defileom koji je krenuo sa Beogradskog keja do Trga Slobode na kojem je izveden kratak perfomans pod nazivom Sačuvajmo turizam, nakon čega je pročitan apel.

Svi učesnici su nosili iste majice, kako ne bi skretali pažnju na svoje agencije, koje inače danas nisu radile, već na probleme zaposlenih u ovoj grani privrede koja je na ivici opstanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.