10 miliona dinara za samozapošljavanje žena

VIDEO K9: Grad je ove godine izdvojio 10 miliona dinara subvencija ženama za pokretanje samostalnih poslovnih projekata, a veliki deo tih sredstava danas je kroz ugovore dodeljen sugrađankama koje pokreću sopstevni biznis.

0
238

Grad Novi Sad obezbedio je u ovoj godini sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara za subvencije ženama preduzetnicama u cilju pokretanja samostalnih poslovnih projekata.

Tim povodom danas su u Svečanim salonima Petrovaradinske tvrđave potpisani ugovori sa dobitnicama ovih subvencija.

“Po tradiciji nastavljamo da ulažemo sredstva u prave i korisne stvari, a jedna od njih jeste i podrška otvaranja sopstvenog biznisa za naše Novosađanke. Ono što je lepa stvar, mi smo ove godine imali veći broj zahteva nego prošle godine, a mi to možemo, da izdvojimo još više sredstava uz budžeta nego što je to bilo za ovu godinu”, rekao je MiloŠ Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Sve je veći broj žena koje da pokrenu sopstveni biznis, rekao je Vučević, a iz prethodnih pozitivnih iskustava, preduzetnice koje su pomoću subvencija pokrenule svoje poslove već u narednoj godini su tražile i subvencije za zapošljavanje novih radnika, što je, prema njegovim rečima, dokaz uspeha ovog projekta.

“Ja sam siguran da ćete vi, uslovno rečeno, preživeti tu prvu godinu na surovom tržištu i da ćete već sledeće godine aplicirati za nove subvencije. Dame koje su dobijale podršku za startapove naredne godine su aplicirale za zapošljavanje novih ljudi, i to je bila prava potvrda vas i grada koji podržava ovakve korake da nakon toga da i drugi deo podrške”, naveo je Vučević.

Ovakav vid finansijske podrške, rekle su dobitnice subvencija, je veoma značajan jer im omogućava da razvijaju svoje veštine na ozbiljnijem poslovnom nivou.

Sfere preduzetništva kojima se bave potpisnice ugovora su raznovrsne, od žena koje će u narednom periodu otvoriti stomatološke ili advokatske ordinacije, arhitektonske firme, pa do onih koje žele da samostalno pokrenu proizvodnju voćnih rakija.

“Velika mi je čast i htela bih da se zahvalim u moje i u ime svih dama, vama koji ste prepoznali naš potencijal i koji ste shvatili da deliti znači rasti. Smatram da je to za celo društvo veoma bitno, hvala Nacionalnoj službi za zapošljavanje i hvala Upravi grada”, rekla je Jelena Zarić, jedna od dobitnica subvencije.

Danas su s Novosađankama potpisana 33 ugovora, a s obzirom da je od opredeljenih 10 miliona dinara preostalo sredstava u gradskom budžetu za tu nemanu, ona će biti dodeljena nezaposlenim ženama sa konačne bodovne liste u ovoj godini. Rok za potpisivanje tih ugovora je u toku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.