10. Memorijalni skup “Docent dr Milena Dalmacija”

VIDOE K9: Jubilarni, 10. Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine "Docent dr Milena Dalmacija" otvoren je danas u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu. I ove godine na skupu učestvuju mladi naučnici koji razmenjuju znanja iz oblasti zaštite životne sredine.

0
40

Dvodnevni, 10. Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine “Docent dr Milena Dalmacija” počeo je danas u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad.

Kroz dva plenarna predavanja, petnaest usmenih i sedam poster saopštenja, biće pokrivene aktuelne teme iz oblasti klimatskih promena, tretmana otpadnih voda, primene i valorizacije industrijskih i poljoprivrednih ostataka, održive proizvodnje biohemikalija, procene kvaliteta sedimenta i zemljišta, kao i različitih vidova monitoring aktivnosti u cilju zaštite i unapređenja životne sredine.

Ove godine organizovane su i dve specijalne sesije, “Značaj naučne komunikacije za savremeno društvo”, kao i “Naučna komunikacija: od ideje do projekta”. U okviru njih biće ukazano zašto je važno nauku približiti široj javnosti i kako to uraditi na pravi način, a takođe će Prirodno- matematički fakultet biti predstavljen na još jedan način, kroz izvrsne ideje svojih istraživača.

Ovaj naučni skup organizuju katedre za Hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine i Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a i Fondacija „Docent dr Milena Dalmacija“, a od ove godine partner im je i Naučno-tehnološki park Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.