10. Međunarodna dunavska konferencija o kulturi

VIDEO K9: Kulturna razmena, povezivanje i stvaralaštvo daju neograničene mogućnosti za saradnju, izjavila je pokrajinska sekretarka za kulturu Dragana Milošević uoči početka dvodnevne Međunarodne dunavske konferencije o kulturi.

0
21

Jubilarna, 10. Međunarodna dunavska konferencija o kulturi, koja je počela danas u Muzeju Vojvodine, okupila je više od 100 učesnika, ne samo iz podunavskih regiona, već i mnogo šire, koji kroz brojne prezentacije i predavanja nastavljanju sa novim projektima i saradnjom.

Kulturna razmena i stvaralaštvo daju neograničene mogućnosti za saradnju i predstavljaju jedan od najboljih načina povezivanja na međunarodnom nivou, a cilj je da se i u budućem periodu u punom obimu iskoristi taj potencijal izjavila je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Miloševićeva je podsetila na to da je tokom predsedavanja Vojvodine Zajednici podunavskih regiona, resorni sekretarijat pokrenuo najviše aktivnosti iz oblasti kulture  i da je ta saradnja bila vidljiva u koprodukcijskom projektu Srpskog narodnog pozorišta i velikoj izložbi u Muzeju Vojvodine sa kolegama iz Donje Austrije. Ova konferencija, kako je istakla, treba da omogući unapređenje saradnje institucija kulture, iniciranje gostovanja i razmenu umetnika iz partnerskih regiona, održavanje tematskih izložbi, predstavljanje brojnih kulturnih raznolikosti koje imaju podunavske regije, kao i unapređenje saradnje sa podunavskim državama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.