10 medijskih konkursa ministarstva

VIDEO K9: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno više od 300 miliona dinara.

10

Kroz 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu koje je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, mediji u Srbiji dobiće 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

Raspisanim konkursima opredeljena su sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova, zatim na jezicima nacionalnih manjina, namenjenih osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Po prvi put ove godine, kako stoji u saopštenju, raspisan je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Konkursi traju do 12. februara, a odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.