10 medijskih konkursa ministarstva

VIDEO K9: Ministarstvo kulture i informisanja Srbije raspisalo je danas 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno više od 300 miliona dinara.

0
20

Kroz 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu koje je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja, mediji u Srbiji dobiće 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

Raspisanim konkursima opredeljena su sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji Kosova, zatim na jezicima nacionalnih manjina, namenjenih osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i za unapređivanje profesionalnih i etičkih standarda.

Po prvi put ove godine, kako stoji u saopštenju, raspisan je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Konkursi traju do 12. februara, a odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.