10 hemičara na Republičko takmičenje srednjoškolaca

VIDEO K9: Deset srednjoškolaca iz Južno-bačkog i i Sremskog okruga plasiralo se na republičko takmičenje iz hemije koje će biti održano od 11. do 13. maja. Plasman su osvojili odličnim rezultatima postignutim na Međuokružnom takmičenju koje je u subotu održano na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

0
543

Na Međuokružnom takmičenju održanom na Departmanu za hemiju, biohemiju, i zaštitu životne sredine PMF-a nadmetali su se srednjoškolci Južno-bačkog i Sremskog okruga kroz sva četiri razreda.

“Učestvovalo je 36 đaka iz srednjih škola, iz sva četiri razreda srednjih škola, kao i 9 mentora, tj. nastavnika. Desetoro od tih đaka je prošlo dalje na Republičko takmičenje”, rekla je dr Sanja Krstić, profesorka na PMF-u.

Na Departmanu za hemiju ističu da su zadovoljni odzivom i organizacijom i da je čak desetoro srednjoškolaca plasiranih na Republičko takmičenje odličan uspeh.

Samo takmičenje organizovalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Srpskim hemijskim društvom i Prirodno-matematičkim fakultetom.

Na ovom Departmanu su, inače, u toku radionice za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola koji imaju hemiju kao nastavni predmet pod nazivom “Mali – veliki hemičar”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.