10 godina Razvojnog fonda Vojvodine

VIDEO K9: Razvojni fond Vojvodine danas je u zgradi Pokrajinske vlade svečano obeležio deset godina poslovanja.

0
18

Razvojni fond Vojvodine danas je u Novom Sadu obeležio svoj pvi značajan jubilej, 10 godina poslovanja.

Od svog nastanka Razvojni fond Vojvodine odobravao je kredite pod uslovima povoljnijim od tržišnih i na taj način podsticao razvoj privrede u našoj pokrajini, izjavio je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Mirović je dodao da je od 2016. godine prihod od zakupa nepokretnosti kojima Fond upravlja učetvorostručen, a jedan od glavnih razloga za to je što su, kako je rekao, do tada devastirane nepokretnosti, nakon te godine dovedene takvo u stanje da se od njihovog zakupa mogu ostvariti solidni prihodi. On je izrazio očekivanje da će Razvojni fond Vojvodine svoju misiju nastaviti uspešno da obavlja i u narednim godinama.

Direktor Razvojnog fonda Vojvodine, Goran Savić, zadovoljan je rezultatima koje je Fond ostvario u prvoj deceniji svog postojanja i doprinosom koji je imao u razvoju privrede, malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava. Dodao je i da je Fond prva finansijska institucija sa ovih prostora koja je pokrenula proceduru akreditacije kod Međunarodnog zelenog klimatskog fonda sa sedištem u Južnoj Koreji.

Prema njegovim rečima, ciljevi Razvojnog fonda Vojvodine jesu i podsticanje socijalnog preduzetništva, zapošljavanja, izvoza, ravnomernog regionalnog razvoja i klimatski održivih investicija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.