10 godina otvorene kuhinje u CK13

VIDEO K9: Omladinski centar CK13 obeležava jubilej, deceniju Otvorene kuhinje, mada u nešto drugačijoj atmosferi, pre svega zbog epidemije, ali i zbog Centra za nove medije kuda.org. koji im je, kako kažu, oduzeo deo tehničke opreme.

0
112

Gotovo svaki Novosađanin zna za Otvorenu kuhinju Omladinskog centra koju svake srede organizuju u Crnoj Kući.

Otvorena kuhinja je, kako sami navode, samoorganizovana, samoodrživa, aktivistička i neprofitna, a promoviše veganstvo kao etički, ekološki i ekonomski prihvatljiv način ishrane. U sredu, 9. septembra, slave 10 godina postojanja.

Ova kuhinja nastala je po uglednu na razne volonterske kolektive koji već postoje u Evropi i funkcionišu po sličnim principima.

Priča Otvorene kuhinje CK13 počinje pre 10-ak godina kada je jedna volonterka iz Nemačke pokrenula ideju s volonterima iz Novog Sada.

Do sada je, kaže Majstorović, na desetine volontera i volonterski prošlo kroz projekat Otvorene kuhinje.

Jubilej Otvorene kuhinje protiče u nešto drugačijoj atmosferi, kako zbog epidemije, tako i zbog oduzimanje tehničke opreme iz Crne kuće od strane udruženja kuda.org.

Iz Omladinskog centra CK13 skreću pažnju na saopštenje Fondacije Šuler Helfen Leben, u kojem stoji da je Udruženje Centar za nove medije kuda.org podnelo tužbu protiv ove fondacije, sa namerom da zajam koji je kuda.org 2006. godine primila od SHL-a za kupovinu Crne kuće i njenu adaptaciju u omladinski centar poništi i negira hipotekarno pravo kojim SHL raspolaže kao garancijom da kuća neće biti prodata, odnosno prenamenovana.

Omladinski centar CK13 pozvao je volontere da se prijave za rad u Otvorenoj kuhinji, što mogu učiniti putem njihovog sajta i fejzbuk stranice ili lično, sredom od 15 do 16 časova kada pripremaju hranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.