10 godina organizacije IPA u Novom Sadu

VIDEO K9: Internacionalna policijska organizacija IPA Novi Sad obeležila je sinoć deset godina postojanja. To je međunarodna policijska organizacija sa savetodavnim statusom pri Ujedinjenim nacijama i Savetu Evrope. IPA ima već dugu i uspostavljenu saradnju sa Interpolom i Europolom u razmeni informacija u vezi sa policijskim temama, a na sinoćnoj svečanosti uručene su i nagrade za životno delo.

0
854

Tačno pre deset godina osnovana je IPA u Novom Sadu, u Policijskoj upravi Novi Sad. Svečanosti proslave jubileja prisustvovali su pripadnici MUP-a iz više zemalja – Švajcarske, Norveške, Austrije, Rusije, Hrvatske, BiH, Grčke, Crne Gore.

Sinoćno druženje bila je prilika da se stari prijatelji opet vide, ali i razmene iskustva u radu.

“Mi smo esnafska organizacija, znači strukovna, koja se bavi edukacijom, seminarima, prevencijom kriminaliteta, svim što može da doprinese bezbednijem okruženju naših građana, pre svega na lokalnom nivou, na regionalnom i nacionalnom nivou, čak i na međunarodnom, naravno, gde se povezujemo”, rekao je mr Milorad Petković, predsednik IPA Novi Sad.

Petković je najavio da bi u budućnosti moglo biti više tribina i predavanja namenjenih kako policijskim službenicima, tako i običnim građanima, na različite policijske teme.

Na svečanosti povodom jubileja dodeljene su i plakete svim stranim delegacijama.

U umetničkom delu programa gosti su uživali uz zvuke gusli i frule, a KUD Splet iz Novog Sada izveo je Igre iz Crnorečja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.