10 godina obnovljenog Eđšega

VIDEO K9: Izložbom "Povratak u centar" juče je obeležena desetogodišnjica od obnove Kulturne stanice Eđšeg u Novom Sadu.

0
44

U Kulturnoj stanici Eđšeg juče je otvorena je izložba Povratak u centar, posvećena desetogodišnjici obnove ovog objekta, čime je, prema rečima člana Gradskog veća za kulturu Dalibora Rožića, Eđšeg vratio epitet popularnog mesta za okupljenje u gradu, u kojem je realizovano više od 1.700 događaja, predstavilo se više od 25 hiljada umetnika, a programe ispratilo oko sto hiljada posetilaca.

Dodao je i da je, kroz decentralizaciju kulture, svaki sugrađanin je uključen u kreiranje nove kulturne slike grada što je od izuzetnog značaja za Evropsku prestonicu kulture.

Eđšeg je nekad bio sedište Novosadskog građanskog streljačkog društva, a osim toga su u njemu organizovani i koncerti, balovi i obrazovni programi.

Izložba “Povratak u centar”, koja je realizovana u saradnji sa Muzejom Vojvodine i prikazuje streljačke spomen-mete, pravljene za nekadašnje pobednike streljačkih takmičenja, biće postavljena u Eđšegu do 12. januara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.