10 godina dečje radosti u “Guliveru”

VIDEO K9: Mališani iz vrtića Guliver imali su pre dva dana lepu priliku za slavlje. Njihovo obdanište, inače najveće ne Balkanu, obeležilo je svoj deseti rođendan.

715

Najmlađi Novosađani, njihovi roditelji i gosti proslavili su deseti rođendan vrtića „Guliver“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

“Okupili smo se da, zajedno s decom i roditeljima, proslavimo deset godina „Guliverovih“ putovanja, na kojima su ga pratile mnoge generacije. Neki od onih koji su prošli kroz „Guliver“ već su postali uspešni mladi ljudi, sportisti, umetnici… Ovim jubilejom zaokružili smo prvu deceniju i sledeće šta nas čeka, već od setpembra 2019. godine, jeste putovanje sa novim izazovima u primeni novih osnova predškolskog programa”, rekla je Tatjana Buzarević, glavna vaspitačica u “Guliveru”.

Deca kojima je ovaj vrtić nekada bio poput druge kuće, rado su se prisećali vremena provedenog u Guliveru i sa zadovoljstvom pokazali sadašnjim generacijama ono u čemu su danas najbolji.

Svoje veštine pokazala je i generacija koja danas pohađa ovaj vrtić. Proslava decenije uspešnog rada simbolično je predstavljala i ispraćaj starih osnova programa po kojima je do sada rađeno s mališanima.

“Proslava u našem vrtiću je i prikaz aktivnosti, odnosno budući način rada vaspitača sa decom. Pravimo uvod u rad po novim osnovama programa. Aktivnosti u našem vrtiću su realizovane kroz saradnju sa porodicom kroz raznorazne aktivnosti”, istakla je vaspitačica Snežana Srdić.

Vrtić „Guliver“ pohađa 750 dece, od beba ispod jedne do sedmogodišnjaka, koji su raspoređeni u 12 jaslenih grupa i 17 za strije uzraste.

Zajedno sa svojim roditeljima i gostima uživali su u nastupu glumaca „Pozorišta iz kofera“ koji su izveli predstavu „Liliput“ na pozornici postavljenoj u holu „Gulivera“, a koncert su održali i Bane Krstić i „Garavi sokak“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.