10.000 flaša – 20 radnih mesta

VIDEO K9: Humanitarna akcija koju organizuje Fondacija 021 za Inkluzivno edukativni salaš ima za cilj da sakupi novac kojim će se kupiti 10.000 flaša za soda vodu kako bi se proširili kapaciteti proizvodnje u preduzeću "Sodara Filipus Šajkaš". Akcija prikupljanja novca traje do kraja januara.

0
627

Fondacija 021 traži 10.000 Novosađana, dobrog srca, koji će donirati po 130 dinara i na taj način omogućiti da 20 mladih ljudi s posebnim potrebama rade, proizvode i privređuju, i finansijski budu samostalniji i bezbrižniji zajedno sa svojim porodicama.

“Skupljamo novac kojim ćemo kupiti flaše za soda vodu i njih ćemo uručiti Sodari Filipus koja zapošljava mlade s invaliditetom i osobe sa posebnim potrebama”, rekla je Biljana Rosić iz Fondacije 021.

Građani i preduzeća koji su zainteresovani da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji novac mogu uplatiti na žiro račun 340-000001100505282 ili lično u Radio kafeu i u knjižari Bobo Miletićevoj 45.

“Volela bih da se zahvalim svim ljudima koji su do sada donirali i učestvovali u akciji, želim vama Kanalu 9 da se zahvalim što ste podržali akciju i molim ljude dobre volje da se jave i da dođu”, navela je Rosić.

Udruženje “Vera, ljubav, nada”, čiji su osnivači Miodrag Blizanac i Maja Dunović, i njegovi članovi, deluje na salašu i putem društveno-korisnog rada pokušavaju da postignu da sva deca i mladi, korisnici ovog salaša, budu vidljiviji.

“Ono što smo mi shvatili isto kao jedan od ključnih problema jeste kako decu uposliti, kako mlade uposliti. Govorimo o mladima koji završe školu i ostaju kod kuća i koji su socijalni problem svojih porodica pa i društva koja ima ili nema vremena”, kazao je Blizanac.

Nabavkom flaša za soda vodu, sodara će povećati kapacitet proizvodnje, radna mesta će biti sigurna i Sodara Filipus Šajkaš biće samoodržaiva, što je i krajnji cil,j kako udruženja, tako i Fondacije koja je inicirala ovu humanitarnu akciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.