1. trofej Zrenjanina

VIDEO K9: U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih na stadionu Radničkog održan je fudbalski turnir za mlađe uzrasne kategorije “Trofej grada Zrenjanina”, na kom je nastupilo 8 ekipa. Pobedu je odneo tim Čukaričkog iz Beograda.

118

Dan mladih je i ove godine organizovan u saradnji grada Zrenjanina i Kancelarije za mlade, a organizacije se priključio i fudbalski klub “Radnički” na čijem terenu je po prvi put organizovan fudbalski turnir za mlađe uzrasne kategorije “Trofej grada Zrenjanina”.

Svoj rad predstavili su volonteri Crvenog krsta, a svoje naoružanje i pokaznu vežbu izveo je odred Žanarmerije iz Novog Sada. Govoreći o odnosu grada prema mladima pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da je grad ove godine izdvojio 10 miliona dinara za stipendiranje učenika i studenata, da su najbolji đaci osnovnih škola boravili u zajedničkom kampu, da grad regresira i subvencioniše prevz đaka, kao i da se finansiraju nevladine organizacije koje se bave omladinskom politikom, a da ima i drugih podsticaja za mlade kroz sport i druge aktivnosti u kojima učestvuje grad Zrenjanin.

On je još dodao da će se grad truditi da ta pomoć I podrška u narednom periodu budu još značajniji.

Na prvom turniru “Trofej grada Zrenjanin” nastupilo je 8 ekipa. Nastupili su najmlađi fudbaleri Proletera, Banat Bull-a, Crvene zvezde, Dinama, OFK Kikinde, Bambija, Čukaričkog i fudbalskog kluba Bolesnikov.

Krajem avgusta, tokom trajanja manifestacije “Dani Piva” turnir će na gradskom stadionu, stadionu Radničkog i u sportskom centru “Bambi” odigrati I starije uzrasne kategorije.

Pobednik prvog turnira “Trofej grada Zrenjanina” je ekipa Čukaričkog, drugo mesto pripalo je fudbalerima Crvene zvezde, a trećeplasirana je bila ekipa fudbalskog kluba “Bolesnikov” iz Novog Sada. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.