“1 od 5 miliona” u odbrani slobode medija

VIDEO K9: Četvrti po redu protest "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" biće održan i ovog petka u našem gradu, a biće posvećen, kako je najavljeno, odbrani slobode medija.

123

Za sutra najavljeni novi protest “1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama” u Novom Sadu će, prema najavama organizatora skupa, osim uobičajenih poruka protiv nasilja i korupcije, biti u znaku odbrane slobode medija i prava građana da budu informisani.

Predstavnička demokratija se, kako je navedeno, zasniva na slobodnim izborima kojih nema bez slobodnih medija.

U skladu sa glavnom temom protesta, na Pozorišnom trgu će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.

Učesnici protesta će posle okupljanja zakazanog za 18 časova i protesnog skupa ispred SNP, krenuti u četvrtu po redu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja.

Kod Futoške pijace protesna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim i završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je i krenula.

Protesti “1 od 5 miliona” su iz nedelje u nedelju sve masovniji, priključuje im se sve veći broj gradova u Srbiji, a prošlog vikenda održan je i u Kosovskoj Mitrovici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.