1. “ArchyEnergy” danas i sutra u Novom Sadu

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas otvoren prvi sajam zelene arhitekture i održive gradnje "ArchyEnergy 2024“. Ova dvodnevna manifestacija besplatna je za posetioce.

0
19

Prvi sajam “ArchyEnergy” i stručna konferencija iz oblasti arhitekture, energetske efikasnosti, inovativnih tehnologija i materijala u građevinarstvu počeo je danas u Novom Sadu.

Dvodnevnu manifestaciju otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam koji je tom prilikom istakao značaj ove važne privredne grane i njenog udela u privrednim kretanjima, u oblasti zapošljavanja, ali i turizma.

„Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam podržava inovativne privredne grane. Prateći dostignuća sa poslednjeg sajma u Nirnbergu, koji je kao jednu od važnih tema imao energetsku efikasnost, podržali smo ovaj skup namenjen svima koji žele da saznaju šta su novine u gradnji“

Ivanišević je dodao da Sekretarijat u okviru svojih konkursa uvodi posebne mere podrške za objekte koji se odluče za obnovljive izvore energije, kao i subvencije za nabavku punjača za električne automobile. Pored privrednog, manifestacije ovog tipa imaju i važan turistički aspekt jer privlače veliki broj učesnika i posetilaca.

Sajamski deo manifestacije besplatan je za posetioce, koji na ovom mestu mogu da se edukuju o zelenoj arhitekturi, gradnji kao i da dobiju razne korisne informacije.

Ukupno 23 štanda i sedam stručnih panela u okviru ove dvodnevne konferencije predstaviće aktuelne pravce i trendove u zelenoj izgradnji, kao i automatizaciji savremene arhitekture, uz povezivanje sa investitorima i kompanijama koje nude održive građevinske proizvode i usluge, a akcenat je stavljen na poslovno umrežavanje sa ključnim akterima u ovom domenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.