NOVI SAD

video

Uspešna godina za đake Doma učenika srednjih škola “Brankovo kolo”

VIDEO K9: Učenici Doma učenika srednjih škola "Brankovo kolo" u Novom Sadu uspešno su završili ovu školsku godinu. U zgradama Doma predstoje letnji radovi, kako bi se u septembru spremno uselili novi korisnici.
video

U ponedeljak Svetski dan borbe protiv droge

VIDEO K9: U ponedeljak, 26. juna, obeležava se Svetski dan borbe protiv droge, a tim povodom Centar "Duga" iz Novog Sada, koji se bavi lečenjem bolesti zavisnosti, organizovaće razne aktivnosti.
video

Letnje aktivnosti na Štrandu

VIDEO K9: Nakon nekoliko uspešno sprovedenih akcija "Humani ponedeljak" na novosadskom Štrandu, prikupljanje novca za naše sugrađane se nastavlja i narednih ponedeljaka, a građani svoj prilog mogu da ubace u kutije postavljene kod ulaza na gradsku plažu. Sa Štranda najavljuju i ostale kulturne, zabavne i sportske aktivnosti planirane za ovu sezonu.
video

Usvojen Akcioni plan kulturnog razvoja grada

VIDEO K9: Grad Novi Sad usvojio je Akcioni plan realizacije projekata Strategije kulturnog razvoja. Akcioni plan predstavlja skup specifičnih i usmerenih aktivnosti koje će Grad Novi Sad, preko Gradske uprave za kulturu, a uz saradnju sa brojnim drugim akterima, realizovati u 2017. i 2018. godini. Plan omogućava Gradskoj upravi da zadrži fleksibilnost u delovanju, i da se prilagođava promenljivim okolnostima, kako bi se ostvarili ciljevi predviđeni Strategijom kulturnog razvoja od 2016. do 2026. godine.
video

“Petar Drapšin” – od nemila do nedraga

VIDEO K9: U Novom Sadu nekada su poslovali brojni privredni giganti koji su zapošljavali na stotine, neki i hiljade radnika. Nakon privatizacije, većina tih radnika našla se na ulici i do dan danas pokušavaju da ostvare svoja prava koja su im nakon toga uskraćena. Slična je situacija, ali po mnogo čemu i specifična, u fabrici Petar Drapšin, koju radnici, uprkos borbi koju su tada vodili, nisu uspeli da spase od pljačke i propadanja, rekla je Gordana Kojić, predsednica Sindikata "Solidarnost" u emisiji Otvoreni ekran.