NOVI SAD

Na redu uređenje Vojinova

Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja razmatrao je, na juče održanoj sednici, plan regulacije Vojinovo u Sremskoj Kamenici, koje bi uskoro moglo dobiti uređene zelene površine. Pored ovoga, na dnevnom redu našli su se i planovi Futoga, Veternika i Bukovca.

Vremenska, agro i bioprognoza, 27.04.2017.

Malo do umereno oblačno i toplo vreme danas je u Novom Sadu. Međutim, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda preporučuju sugrađanima da se, usled promenljivih vremenskih prilika koje nam slede u narednom periodu i u skladu sa očekivanim termičkim uslovima, adekvatno odevaju.
video

Digitalizacija najstarijeg srpskog herbarijuma

VIDEO K9: Ove godine će početi realizacija projekta "Herbarijum Volnijanum, 220 godina od nastajanja do procesa digitalizacije". Finansira ga Ministarstvo za kulturu u okviru programa digitalizacija kulturne baštine Srbije.
video

73. godišnjica deportacije novosadskih Jevreja

VIDEO K9: U novosadskoj Sinagogi obeležena je 73. godišnjica deportacije Jevreja u koncentracione logore. Mađarske i nemačke vlasti su noću, između 25. i 26. aprila 1944. godine hapsile sve Jevreje, smeštali ih u Sinagogu i odatle deportovali u zloglasne nacističke logore.

Šekspir živi među gimnazijalcima

Na današnji dan Viljem Šekspir je kršten, 23. aprila je umro, a taj datum se obeležava i kao njegov rođendan. U Karlovačkoj gimnaziji podsećaju da je nedavno proslavljen 450. rođendan ovog velikog engleskog pisca.